Taberele ARC: Doar o săptămână până la întâlnirea de la Sulina a...

Taberele ARC: Doar o săptămână până la întâlnirea de la Sulina a tinerilor români din întreaga lume

DISTRIBUIȚI

A mai rămas o săptămână până la deschiderea oficială a Programului de tabere “ARC”, ediţia 2015.  Evenimentul va avea loc la Sulina, în prezenţa ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale şi a unor membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

Taberele “ARC” sunt organizate în perioada 29 iunie – 3 august, în cadrul Centrului de agrement de la Sulina şi în cadrul Taberei „Luminiţa”, de la Eforie Nord.

Pentru acest an, este aşteptată participarea a aproximativ 2.000 de copii şi tineri, etnici români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, respectiv Rep. Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina (regiunile Cernăuţi, Odesa şi Transcarpatia), Ungaria, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Albania, Macedonia, precum şi din Italia, Spania, Grecia, Statele Unite ale Americii, Canada sau din Orientul Mijlociu şi Africa.

Participanţii au fost selectaţi prin intermediul misiunilor diplomatice ale României, cu sprijinul asociaţiilor româneşti din afara graniţelor, în baza îndeplinirii condiţiei obligatorii de asumare a identităţii culturale române. În vederea organizării Programului „ARC” 2015, DPRRP colaborează cu Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi cu organizaţii ale studenţilor din România.

În cadrul activităţilor educative şi recreative pe care le propune Programul “ARC”, vor fi invitaţi profesori universitari, jurnalişti şi alte presonalitati care vor susţine prelegeri cu teme de interes precum: limbă, istorie, cultură şi civilizaţie română, ştiinţe ale comunicării, sport, etc.

Scopul programului îl reprezintă conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc şi promovarea imaginii României şi a românilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.