Talibanii au împușcat un cunoscut cântăreț de muzică populară. În Kandahar au...

Talibanii au împușcat un cunoscut cântăreț de muzică populară. În Kandahar au fost interzise muzica și vocile de femei la radio și tv

DISTRIBUIȚI

Un cântăreț afgan de muzică populară a fost împușcat de talibani într-o zonă izolată din munți, în condiții neclare, a anunțat duminică familia sa, potrivit The Guardian. Și fostul ministru de Interne afgan a vorbit despre moartea acestuia, iar talibanii spun că vor investiga incidentul. În provincia Kandahar au fost interzise difuzarea de muzică, precum și vocile de femei la radio și tv.

Uciderea lui Fawad Andarabi a fost relatată de agenția AP, care a scris că talibanii au mers mai întâi acasă la cântăreț, unde au făcut percheziții și chiar au băut ceai cu muzicianul, potrivit Guardian.

Însă ceva s-a schimbat vineri, a spus fiul cântărețului, Jawad. “Era complet nevinovat, un cântăreț care voia doar să distreze lumea”, a declarat fiul său. “L-au împușcat în cap, la el la fermă”. Fiul cântărețului a mai spus că vrea dreptate pentru tatăl său, iar un consiliu local al talibanilor a promis să-l pedepsească pe ucigaș.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că investighează incidentul, dar nu a dat alte detalii. Fawad Andarabi cânta la ghichak, un fel de lăută cu arcuș, iar cântecele sale erau despre locul său de naștere și despre poporul afgan. Și fostul ministru de Interne, Masoud Andarabi, a spus că muzicianul Fawad Andarabi a fost ”ucis cu brutalitate” de talibani. Cântărețul, care este cunoscut în țara sa, ar fi fost târât afară din casa sa și împușcat de talibani. Andarabi a mai afirmat că uciderea cântărețului ar fi avut loc în Andarab, în sudul provinciei Baghlan. – Fawad Andarabi cântând la instrumentul său, ghichak. Foto: captură Twitter – Sursa: Digi24.ro

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.