Ţările de Jos: Ziua Drapelului Național și Ziua Universală a Iiei, sărbătorite în...

Ţările de Jos: Ziua Drapelului Național și Ziua Universală a Iiei, sărbătorite în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam

DISTRIBUIȚI

La 27 iunie a.c., în Duminica Tuturor Sfinţilor, în Parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi citirea din acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, au fost sărbătorite Ziua Drapelului Naţional şi Ziua Universală a Iei.

Potrivit unui comunicat de presă, în cuvântul său pastoral, Părintele paroh Protopop Dr. Ioan Dură ”a vorbit despre semnificaţia cinstirii tuturor celor care și-au închinat viaţa în slujba lui Dumnezeu, sfinţii neamului omenesc, despre cinstirea sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, şi a îndemnat la urmarea credinţei şi a faptelor acestora, la însuşirea modelului lor de viaţă”.

Părintele Ioan s-a referit, de asemenea, la sărbătoarea Drapelului Naţional, simbol al identităţii româneşti, şi a evocat fapte eroice de apărare a drapelului românesc, petrecute de-a lungul istoriei pe frontul de luptă.

Purtând cu bucurie şi mândrie costumul tradiţional sau numai iia, ”enoriaşii parohiei, de la cei mici până la cei mari, au marcat Ziua Universală a Iei, arătând preţuirea pe care o poartă iei româneşti văzute ca reper de identitate şi apartenenţă la valorile străvechi ale culturii române”.

Totodată, elevii şcolii parohiale au primit spre studiu temele drapelul naţional şi iia românească.

Toţi cei prezenţi la aceste sărbători ale sufletului românesc au participat şi la o acţiune de vânzare de preparate culinare organizată, în vederea susţinerii activităţilor viitoare, de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei.

În acest an, parohia „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, cea mai veche parohie ortodoxă română din Ţările de Jos, a împlinit 40 de ani de activitate neîntreruptă prin grija Părintelui paroh Protopop Dr. Ioan Dură, al cărei ctitor este.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.