Țarina Arieşului, la Festivalul Internațional de Folclor „Praga, inima națiunilor 2017”

Țarina Arieşului, la Festivalul Internațional de Folclor „Praga, inima națiunilor 2017”

Institutul Cultural Român de la Praga și Asociația Românilor din Republica Cehă vă invită la spectacolul ansamblului folcloric românesc Țarina Arieşului din Turda în cadrul Festivalului Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor 2017”, care va avea loc în perioada 25-28 mai 2017 în Praga, Republica Cehă.

Ansamblul Țarina Arieşului din Turda are o tradiție de 68 de ani și este unul dintre cele mai renumite ansambluri folclorice din Valea Arieşului care se poate mândri cu participări la numeroase festivaluri naționale și internaționale de gen.

Aflat la cea de a XIX-a ediție, Festivalul Internațional de Folclor „Praga, inima națiunilor 2017” va reuni pe scenele în aer liber amplasate în Piața Sf. Vaclav (Václavské náměstí), Piață Orașului Vechi (Staroměstské náměstí) și pe esplanada din fața Bisericii Sf. Salvator (Kostel Nejsvětějšího Salvátora) din Praga, peste 20 de ansambluri folclorice din diferite colțuri ale lumii cum ar fi România, Polonia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Olanda, Germania, Spania, Mexic, Vietnam. Programul festivalului va cuprinde programe artistice de dans, muzică, dar și expoziții, ateliere de creație, cursuri de dans și o paradă a costumelor tradiționale ale țărilor participante la ediția din acest an. Festivalul se va încheia cu un spectacol de gală care va avea loc la Teatrul Vinohrady.