”Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău”, un proiect cu priză la public

”Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău”, un proiect cu priză la public

”Dineu cu proști”, în regia lui Ion Caramitru, este primul din cele trei spectacole ale TNB incluse în proiectul „Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău” și susținute pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” de la Chișinău.

Avându-i în rolurile principale pe Horațiu Mălăiele și Ion Caramitru (directorul TNB), spectacolul s-a jucat pe 23 și 24 septembrie cu casele închise, dar și cu public în picioare.

Sala de spectacol a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” a fost neîncăpătoare pentru sutele de iubitori ai teatrului românesc

Celelalte două spectacole pe care teatrul bucureștean le duce pe scena Teatrului Național de la Chișinău sunt „Micul infern”( regia Mircea Cornişteanu) și „Sinucigaşul” (regia Felix Alexa).

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău”, desfășurat anul acesta în premieră pe ambele maluri ale Prutului, a început pe 11 septembrie la București, cu  prezentarea a piese de teatru susținute de actorii Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: „Amorul dănţuie şi feste joacă după William Shakespeare, regia Alexandru Vasilache, „12 Scaune” după IIf şi Petrov şi „Hronicul găinarilor” după Aureliu Busuioc, ambele în regia lui Petru Hadârcă, precum şi „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, regia Luminiţa Ţâcu.

Turneul ”Teatru românesc la Bucureşti şi Chişinău” este cel mai amplu schimb cultural între două teatre naţionale de limbă română, iniţiativă culturală de anvergură susţinută de ICR.