Teatrul Ludic în Quebec, la Mont-Laurier și Montreal

Teatrul Ludic în Quebec, la Mont-Laurier și Montreal

DISTRIBUIȚI

Teatrul Studențesc Ludic din Iași participă, zilele acestea, la cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Mont-Laurier, care are loc între 10 şi 26 septembrie.

Piesa pe care membrii trupei studențești au jucat-o este „Norvegia azi”, de Igor Bauersima, fiind interpretată de Alex Toderașcu și Adina Bădăluță, iar regia este semnată de Aurel Luca.

„Norvegia azi” înfățișează o poveste plină de umor și sensibilitate, inspirată, se pare, de o întâmplare reală. Piesa începe într-un chat room pe internet, unde Julie, originară din Germania, anunță că vrea să se sinucidă dar nu vrea să o facă singură. August, un tip din Australia, este de acord să sară împreună cu ea de pe o stâncă de 600 de metri din Norvegia.

Cei doi se întâlnesc și echipați cu un cort, câteva sanvișuri și o cameră video pornesc spre destinația lor finală. Ambii sunt în căutarea unui „ceva” real și intens, ambii au ajuns la concluzia că a trăi nu mai poate însemna doar a exista. Abisul stâncos al fiordului norvegian îi face însă să descopere o altă realitate, una care îi poate propulsa spre viață – acel „ceva” mai puternic decât moartea.

Piesa a fost jucată jucată și în afara festivalului, special pentru publicul românesc din Montreal, pe data de 13 septembrie, la Centrul comunitar.

Pe lângă această reprezentație, „ludicii” Alex Toderașcu și Adina Bădăluță au susţinut, pe 13 septembrie, și spectacolul extraordinar „Oameni ai nimănui” – un recital din texte de Dumitru Crudu și Nicoleta Esinencu, tineri dramaturgi de limbă română din Rep.Moldova.

Festivalul Internațional de Teatru de la Mont-Laurier se desfășoară la fiecare doi ani, punând în valoare trupe din toate colțurile lumii. Anul acesta, 20 de companii teatrale provenind din țări precum Franța, Italia, Polonia, Spania, China, Egipt, Maroc, Iran și din Quebec vor urca pe scena festivalului, între 10 și 26 septembrie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.