Teatrul românesc în inima românilor din Cernăuţi

Teatrul românesc în inima românilor din Cernăuţi

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Euromedia Bucovina

Teatrul “Olga Kobâleansca” din oraşul Cernăuţi s-a dovedit neîncăpător pentru publicul din nordul Bucovinei care a participat zilele trecute, într-un număr impresionant, la întâlnirea cu actorii teatrului botoşănean “Mihai Eminescu”.

Elevi şi studenţi, învăţători şi profesori, scriitori şi jurnalişti, întreaga intelectualitate românească din regiunea Cernăuţi s-a adunat, astfel, în inima bătrânului și spectaculosului oraş pentru a urmări un spectacol de o frumuseţe rară, prezentat publicului cernăuţean în dulcele grai românesc, anunţă Euromedia Bucovina.

E vorba de un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, Consiliului Municipal şi Primăriei Municipiului Botoşani.

Actorii din Botoşani au înscenat piesa “Ivan Turbincă” după Ion Creangă, reuşind să creeze o atmosferă bine dispusă în mijlocul spectatorilor cernăuţeni. Coregrafia spectacolului a aparţinut Victoriei Bucun, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. Spectacolul a fost pus în scenă de Ion Sapdaru.

Aplauze, flori şi lacrimi de bucurie. Toate acestea au demonstrat bucuria cernăuțenilor de a se întâlni cu teatrul românesc.

sursa foto: Euromedia Bucovina

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.