Televiziune românească premiată pentru un film despre Zagreb

Televiziune românească premiată pentru un film despre Zagreb

Reportajul “Zagreb, a City Break”, realizat de Nelu Gheorghe – operator imagine şi editor video şi Mădălina Neagoe – realizator, a fost distins cu premiul special al juriului la cea de-a II-a ediţie a festivalului de film turistic „Zagreb – Tourfilm Festival”. Reportajul a reprezentat, din partea României, Televiziunea națională de turism Travel Mix. Cei doi ziariști români, singurii români care au participat la acest festival, spun că selectarea și premierea materialului de un juriu internațional confirmă implicarea lor și că şi reprezintă un factor motivaţional pentru evenimentele viitoare.

Desfăşurat pe parcursul a trei zile, „Zagreb – Tourfilm Festival”. face parte din Comitetul Internaţional al Festivalurilor de Film Turistic, o prestigioasă reţea de festivaluri de film, înfiinţată în urmă cu 25 de ani – a reunit 300 de filme turistice din peste 50 de ţări, printre care si România.

Scopul festivalului este de a recunoaşte acele producţii din sfera audiovizualului care promovează turismul în toate formele lui: destinaţii turistice, turism de aventură, sporturi extreme, turism sportiv (schi, drumeții, ciclism …), turism nautic, hoteluri şi resorturi, cultură, tradiţie, turism religios, turism rural, evenimente, târguri și congrese.

Dorinţa organizatorilor este, de asemenea, aceea de a educa și motiva angajații industriei turistice în promovarea destinațiilor în mod corect, concentrându-se pe grupurile țintă.

Canalul de turism Travel Mix, unde lcurează cei doi realizatori, este prezent pe piaţa din România din 2011, iar obiectivul său este de a promova turismul românesc cât mai bine, în toate formele lui: călătorie, afaceri, cultural, medical, religios, agroturism, ecoturism, etc. şi de a oferi posibilitatea tuturor să descopere noi destinaţii turistice.