Tema luptei pentru combaterea traficului de persoane, discutată cu un fost parlamentar...

Tema luptei pentru combaterea traficului de persoane, discutată cu un fost parlamentar britanic

Marți, 12 iunie, la invitația deputatului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor a participat Anthony Steen, fost parlamentar britanic, în prezent preşedintele Human Trafficking Foundation din Marea Britanie.

Discuţiile au vizat o temă de interes major – lupta pentru combaterea traficului de persoane. Anthony Steen a prezentat comisiei concluziile raportului pe anul 2017 pe tema traficului de persoane, axat pe asistenţa victimelor şi contribuţia ONG-urilor în procesul de ajutorare, recuperare şi reintegrare a victimelor. Conform afirmaţiilor lui Anthony Steen, raportul evidenţiază progresul imens pe care l-a făcut ţara noastră în acest domeniu, progres care face din România un lider est-european, “nemaiexistând o ţară mai concentrată pe combaterea fenomenului ca România”. Anthony Steen a precizat că există, desigur, şi capitole care necesită intervenţii şi eforturi susţinute din partea tuturor celor implicaţi în lupta cu acest flagel, dar că progresele României sunt remarcabile.

În încheiere, deputatul  Tîlvăr şi-a exprimat speranţa că raportul Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane din Parlamentul României, al cărui coordonator este, care va fi finalizat în curând şi înaintat Comisiei Europene, va reuşi să sporească gradul de conştientizare şi implicare al tuturor factorilor decisivi.