Tenor român, la concertul omagial Luciano Pavarotti din luna septembrie

Tenor român, la concertul omagial Luciano Pavarotti din luna septembrie

10 artiști ai Operei Naționaleƒ din București au participat la edișia din acest an a Concursului Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici din cadrul Sarzana Opera Festival, ajuns la a XVIII-a ediție. Este vorba despre Andreea Blidariu, mezzosoprana Andreea Ilie, soprana Adriana Marcu, mezzosoprana Sorana Negrea, soprana Ramona Păƒun, soprana Marta Sandu, mezzosoprana Adina Secobean, basul Filip Panait, tenorul Alin Stoica și basul Iustinian Zetea.Competiția a numărat 75 de participanți din toatムlumea, iar în finalムau ajuns 16, dintre care cinci de la Opera NaționalムBucurești – Adriana Marcu, Sorana Negrea, Ramona Păƒun, Marta Sandu și Alin Stoica.

Tenorul Alin Stoica a primit trei importante premii ale acestei prestigioase competiții: Premiul al II-lea al podiumului oficial, însoțit de o Bursムde Studiu în valoare de 3.000 de euro, Premiul Special al Publicului ”Vota la Voce” și Premiul Special ”Luciano Pavarotti”, oferit chiar de soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani, împreunムcu invitația de a face parte din programul artistic al concertului omagial cu ocazia celor 10 ani de la dispariția marelui artist. Evenimentul, care va avea loc în septembrie la Arena di Verona și va fi transmis live de Rai 1.

De asemenea, s-au remarcat și Adriana Marcu, Filip Panait și Ramona Păun care, datoritムinterpretăƒrilor excepționale pe scena festivalului, au fost invitați sムparticipe la masterclass-ul ”Rossiniana” susținut de trei celebrii artiști, soprana Katia Ricciarelli, tenorul Ernesto Palacio și tenorul Fabio Armiliato.