Ţigări de contrabandă în valoare de peste 81.000 de lei confiscate la...

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 81.000 de lei confiscate la frontiera cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au depistat în trafic un autoturism în care se aflau aproximativ 7.000 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 81.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar un autoturism marca Audi A4 în valoare de 15.000 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

În data de 28 august a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră au identificat pe comunicaţia Nisipitu – Lupcina, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus şi a fugit în pădure.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6960 pachete cu țigări, de proveniemţă Duty-Free.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare 81.432 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Audi A4 în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Mai mult de atât, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare al maşinii folosite în activitatea infracţională aparţine unui autoturism radiat din circulaţie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:  contrabandă în formă agravantă şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.