Acasă Cultura / Culte Tinerele Talente Româneşti la Gala Propatria

Tinerele Talente Româneşti la Gala Propatria

Festivalul Internaţional Propatria – Tinere Talente Româneşti și-a redeschis porțile pentru a cincea oară. Gala Propatria va fi, ca în fiecare an, punctul culminant al Festivaluluiși va avea loc  sâmbătă 17 octombrie la Teatrul Cassia din Roma, începând cu ora 17,00.

Festivalul, născut cu scopul de a încuraja și promova tinerii români talentați din diaspora, anul acesta, pentru prima oară deschide ușile și celorlalte comunități de pe teritoriul capitalei Italiei, dând viață unui spectacol intercultural, inaugurând în acest mod o  nouă abordare a integrării și a enormelor energii legate de dialog și de o nouă concepție de cetățenie.

Protagoniştii vor fi tinerii şi adolescenții români talentați, cu reședinţa în diaspora, care s-au afirmat obținând rezultate remarcabile la nivel local, regional sau național în muzică, arte vizuale, sport sau alte domenii.

Ziua cea mare va începe cu partida de șah simultan cu Campioana Naţională a Italiei în anul 2015, Daniela Movileanu și proiecţia filmului „Revederea” realizat în cadrul proiectului „Tabăra de Film” (România) ajuns anul acesta la cea de a 5-a ediţie,  realizat de Bogdan Alexe și Tiberiu Rotărescu.

 Vor urma spectacolul care va cuprinde  momente muzicale și artistice susţinute de către  tinerii participanţi și vor fi proiectate, de asemenea, scurte înregistrari video și montaje fotografice cu momentele reprezentativedin pregatirea lorși succesele obţinute.

De asemeni în incinta teatrului publicul va putea descoperi operele pictorului de succes de origine din Rep. Moldova, Igor Sava.

Gala va fi prezentată de către Emanuela Ionică, actor dublator, câstigătoarea premiului „Cea mai bună voce feminină a anului 2014” pentru dublarea personajului principal în „Hoaţa de cărţi”, și de asemeni vocea oficială în Italia a „Violetei”, fenomenul cult Disney atât de îndrăgit de către adolescenţi.

Juriul va fi alcătuit din 9 membri, specialişti în diverse domenii ale artei precum şi reprezentanţi instituţionali.

Președinta juriului va fi Dana Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia, juriul fiind alcătuit de:  Şoimiţa Lupu (balerină), Tatiana Covor ( scriitor), Elena Postelnicu (Radio România), Bogdan Alexe ( producător Tabăra de Film),  Catalina Diaconu  (pianist, profesor la cursurile preuniversitare ale Conservatorului Santa Cecilia Roma), Conte Fernando Crociani  Baglioni (jurnalist), Giovanni Iorio Giannoli (profesor Universitatea Tor Vergata, Roma), Michela Becchis (critic de artă).