Tineri din România, Ucraina şi Rep. Moldova, la „Perla Dunării”

Tineri din România, Ucraina şi Rep. Moldova, la „Perla Dunării”

Tineri interpreţi de folclor din România, Ucraina şi Rep. Moldova s-au întrecut pe 8 mai, în cadrul festivalului „Perla Dunării”, care s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi.

Festivalul face parte din programul „Doina Covurluiului”, derulat de Centrul Cultural „Dunărea De Jos” în cooperare cu instituţiile culturale din arealul Dunării. Concursul de interpretare s-a adresat tinerilor solişti vocali şi instrumentişti amatori. La ediţia din acest an – a VIII-a de la înfiinţarea festivalului – sunt înscrişi tineri artişti din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, dar şi din Ucraina şi Rep. Moldova.

Acompaniamentul muzical a fost susţinut de orchestra ansamblului folkloric „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, notează adevarul.ro

De asemenea, spectatorii au urmărit un recital extraordinar al Ansamblului de copii „Doiniţa Covurluiului”, concursul desfășurându-se pe două categorii de vârstă (copii şi tineret) şi pe două categorii de interpretare (solişti vocali şi instrumentişti).