Tineri români din Serbia și Ungaria la Şcoala de vară „Alexandru Mocioni”

Tineri români din Serbia și Ungaria la Şcoala de vară „Alexandru Mocioni”

Copiii români din Ungaria și Serbia vor participa în perioada 26 – 31 august la Şcoala de vară „Alexandru Mocioni”. Tinerii din Bătania, Micherechi şi Budapesta, Banatul sârbesc şi din Valea Timocului se vor bucura de umplu program educativ și cultural.

Tabăra din acest an se va desfăşura în staţiunea Moneasa din judeţul Arad, iar scopul principal al şcolii de vară este motivarea şi susţinerea tinerilor români din ţările de lângă România de a-şi păstra limba şi a-şi cunoaşte istoria.

Programul şcolii de vara va cuprinde o parte formativă, care va conţine 4 module de studiu (cursuri despre istoria, limba, identitatea românească) şi o parte recreativă, în care participanţii vor avea ocazia să viziteze câteva importante atracţii turistice din judeţul Arad, notează Foaia Românească.

Acest program este organizat de Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindenidin cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.