Tinerii din Rep. Moldova au ajuns la Taberele ARC din Codrii de...

Tinerii din Rep. Moldova au ajuns la Taberele ARC din Codrii de Aramă şi Muncel

DISTRIBUIȚI

Programul de tabere “ARC 2015” – Toamnă, organizat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului a început pe 27 octombrie, la Centrul de agrement Codrii de Aramă, judeţul Botoşani şi la Centrului de agrement Muncel, judeţul Iaşi.

Pentru a răspunde multiplelor solicitări şi numărului mare de înscrieri înregistrate pentru participare la taberele „ARC” desfăşurate în perioada 29 iunie – 03 august la Sulina şi Eforie Nord, MAE-DPRRP a considerat oportună, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), continuarea programului taberelor şi în cea de-a doua parte a anului.

Cei 190 de tineri din Rep. Moldova, din Chișinău, Bălți și Cahul au fost selectaţi prin intermediul misiunilor diplomatice, în baza îndeplinirii condiţiilor obligatorii de asumare a identităţii culturale românești şi participare pentru prima dată la programul „ARC”.

tabereObiectivul programului îl reprezintă conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Toate acţiunile care vor fi desfăşurate pe parcursul proiectului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, informarea tinerilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.