Acasă Cultura / Culte Tinerii din Rep. Moldova la Şcoala de Vară pentru Cultură şi Afirmare...

Tinerii din Rep. Moldova la Şcoala de Vară pentru Cultură şi Afirmare Românească

Şcoala de Vară pentru Cultură şi Afirmare Românească se desfășoară, în perioada 13 – 19 iulie, la Centrul european pentru limba, cultură şi civilizaţie românească de la Crevedia, din cadrul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Timp de o săptămână, tinerii din Rep. Moldova participă la workshop-uri privind cultura şi tradiţiile româneşti, susţinute de specialişti în istorie, etnologie, drepturile omului, management, training-uri de dezvoltare personală şi profesională care vizează leadershipul, comunicarea şi relaţiile publice, tehnici de filmare şi editare foto/video, reprezentaţii muzicale şi teatrale, artă stradală: graffiti – demonstaţie susţinută de artişti urbani recunoscuţi în domeniu şi activitate aplicativă pentru cursanţi.

La Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească participă 80 de tineri din Rep. Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani. Dintre aceştia, 50 de tineri au urmat sau urmează studii liceale/universitare în Rep. Moldova, iar 30 dintre ei studiază în România.

Scopul proiectului este de a oferi un cadru pentru dezvoltarea unor abilităţi, comportamente şi atitudini utile în formarea tinerilor cu potenţial creator şi de leadership din Rep. Moldova.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească vine în întâmpinarea  nevoii de informare, de consultanţă şi, în mod special, a celei de formare alternativă a tinerilor cu potenţial din Rep. Moldova. Totodată, activităţile răspund necesităţii de identificare a mijloacelor şi oportunităţilor de afirmare a acestor tineri în spaţiul românesc.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească  este organizată de Asociaţia Obştească „Spirit Românesc” din Republica Moldova, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.