Tinerii români din Belgia, mândri de tradiții

Tinerii români din Belgia, mândri de tradiții

Asociațiile studențești și de tineri profesionişti români, la inițiativa comunității ”La blouse roumaine”, vor sărbători pe 20 iunie Ziua Universală a Iei la Bruxelles și la Strasbourg.

Expoziție foto-documentară despre povestea iei, concert de jazz și folk susținut de voluntari pasionați de muzică, defilare de modă în costume naționale românești și două ateliere interactive de inițiere în meșteșugul cusutului pe pânză țesută fac parte din programul manifestărilor dedicate iei românești la Bruxelles și la Strasbourg, în perioada 20-24 iunie.

„Ziua universală a Iei (24 iunie) este mai mult decât o sărbătoare a cămășii tradiționale românești. Pentru noi a fost un exercițiu de diplomație publică; ne-am dorit să unim comunitățile de români într-un proiect făcut cu suflet, cu dragoste pentru muncă şi pentru frumos”, descrie acest proiect Ana-Maria Boghean, co-fondatoarea comunității ”La blouse roumaine” și membră a asociației GRASP Bruxelles.

În 2013, Ziua universală a Iei a reunit într-o horă virtuală 6 continente, 48 de țări, 109 localități și 143 de evenimente.