To Draw a Bird

To Draw a Bird

Vernisajul expozitiei To Draw a Bird, semnată de Virgil Scripcariu, recompune, pe 16 iunie, la București, „dubla” londoneză de luna trecută: proiectul multimedia care a făcut parte din selecția curatorială a târgului de artă contemporană Art15, precum și seria de linogravuri în roșu prezentate în evenimentul dedicat artistului la ICR Londra.

To Draw a Bird prezintă viziunea lui Scripcariu asupra timpului, materiei, relațiilor interumane și profesiei artistice. Profunzimea și unicitatea acestui proiect sunt conținute în compoziția și tratarea inovatoare a temei, care oferă privitorului două portrete turnate în pâine și un film ce urmărește sfărâmarea simbolică a acestora.

Ne-a bucurat mult atenția specială de care s-a bucurat lucrarea lui Virgil la Art15, unde a făcut obiectul unei sesiuni de prezentare de către Aaron Cezar, curatorul secțiunii London First, în care s-a vorbit despre vulnerabiliatea condiției umane și perisabilitatea operei de artă, despre moarte, distrugere și renaștere perpetuă. Sculptorul român a fost de asemenea invitat cu un statement ca artist al lunii de către platforma de artă contemporană Food of War. O deschidere foarte bună la Londra, al carei sens dorim să îl împărtășim și publicului din România”, susține Gabriela Massaci, Director AnnArt.

Expoziţia de la AnnArt este deschisă până în 24 iunie 2015 şi poate fi vizitată de luni până sâmbătă.