“Tradiții prin ochi de copii”

“Tradiții prin ochi de copii”

DISTRIBUIȚI

Duminică, 10 decembrie 2017, începând cu ora 16:00, la Auditorium Serapficum din Roma (Via del Serafico 1), Accademia di Romania in Roma, Associazione Insieme per l’Athos și Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului “Tradiții prin ochi de copii”.

Tradiții prin ochi de copii” este un spectacol realizat de Clubul prichindeilor de la Roma, în cadrul căruia vor fi prezentate obiceiurile și tradițiile din perioada Crăciunului și a Anului Nou din țara noastră. Toți copiii acestui Club sunt născuți în Italia și puțini dintre ei au avut prilejul de a descoperi în mod direct un Crăciun românesc. Tocmai de aceea copiii singuri vor încerca să afle de la părinți și de la alți invitați cum sunt aceste tradiții românești

Spectacolul va fi prezentat de patru copii din Clubul prichindeilor de la Roma, iar la eveniment vor participa: Corul Polifonic Sf Roman Melodul dirijat de Pr. Gavril Popa și Corul Psaltic Sf Dionisie Exiguul, dirijat de Pr. Marian Jianu, înființate în anul 2013, precum și corale ale cinci parohii din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei: Parohia Sf. Prooroc Ieremia din Guidonia, Parohia Sf. Ilie Tesviteanul din Rignano Flaminio, Corul Scala Coeli de la Parohia Intrarea în biserică a Maicii Domnului, Grupul de colindători ai Parohiei Ortodoxe Române Înălțarea Sfintei Cruci din Roma, Corul Parohiei Zămislirea Maicii Domnului, Corul Nepsis de la Civitavecchia și Corul “Sfântul Mucenic Potițiu” al tinerilor din Regiunea Lazio dirijat de Pr. Marian Preda.

În cadrul evenimentului va cânta și Corala Colegiului Pontifical Pio Romeno, care a luat ființă la începutul anilor ‘90, după redeschiderea instituției române din Vatican. De asemenea, la eveniment va participa cu un program de poezii și cântece și o Corala a Bisericii Catolice Române de Rit Latin din Roma.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.