Tradiții și obiceiuri de iarnă româneşti în spațiul cultural madrilen

Tradiții și obiceiuri de iarnă româneşti în spațiul cultural madrilen

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Spania, organizează în data de 19 decembrie 2017, la ora 19:00, la sediul Ambasadei (Av. de Alfonso XIII, 157, 28016 Madrid), un eveniment cultural dedicat sărbătorilor de iarnă.

Cu această ocazie, Eugenia Popeanga, profesor universitar la Universitatea Complutense din Madrid, va prezenta obiceiurile şi tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă din România şi semnificaţia acestora. Ileana Bucurenciu, profesoară şi traducătoare, împreună cu Javier Helgueta, doctorand la Universitatea Alcalá de Henares, vor prezenta cartea Irozii – Auto de los Reyes Magos, autori Ileana Bucurenciu şi Theófilo Acedo Díaz, în care se prezintă diferenţele şi similitudinile existente între aceste două obiceiuri din spaţii culturale diferite.

Co-autorul cărţii, Theófilo Acedo Díaz, împreună cu Violeta Martínez Ruíz vor citi fragmente din cartea menţionată.

După eveniment, va avea loc o discuţie liberă, pe muzica colindelor româneşti, la care publicul este invitat să deguste produse tradiţionale româneşti specifice acestor sărbători.

Eveniment în limbile spaniolă şi română. Accesul la eveniment este liber, iar persoanele  interesate sunt rugate să confirme participarea la adresa de e-mail: madrid.comunitate@mae.ro.