Tradiţiile populare româneşti „La obârşii, la izvor”

Tradiţiile populare româneşti „La obârşii, la izvor”

DISTRIBUIȚI

Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare va participa, pe 4 octombrie, la cea de-a opta ediţie a Festivalului de promovare a culturii, limbii şi tradiţiilor populare româneşti – „La obârşii, la izvor”, la Centrul Cultural Românesc din incinta Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula (Ungaria).

Festivalul este organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, în parteneriat cu consiliile judeţene din România. Ediţiile precedente au prezentat publicului tradiţiile populare din judeţe precum: Satu Mare, Bihor, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş, Sălaj şi Cluj.

Institutul Cultural Român Budapesta a organizat şi în acest an o serie de activităţi culturale dedicate comunităţii româneşti din Ungaria.

Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta a găzduit, în perioada 16 aprilie – 15 iunie, o expoziţie din ciclul „Artişti plastici români din Ungaria”, iar în 8 septembrie 2015 „Ziua Limbii Române” a fost sărbătorită la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi prin intermediul unui spectacol interactiv dedicat elevilor de la Şcoala generală românească din localitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.