Trafic rutier închis în Vama Sighet din cauza protestelor șoferilor ucrainieni

Trafic rutier închis în Vama Sighet din cauza protestelor șoferilor ucrainieni

Începând cu 12 noiembrie 2016, din cauza  unor mișcări de protest civic organizate de cetățenii ucraineni, punctul de trecere a frontierei dintre România și Ucraina de la Sighetu Marmației – Solotvino este închis pentru traficul rutier, fiind permisă doar trecerea pietonilor. În aceeași situație se află și punctul de trecere a frontierei ”Ujgorod” aflat la frontiera cu Slovacia.

Blocajul a fost cauzat de cetăţenii ucraineni cu maşini înmatriculate în Cehia, nemulțumiți de faptul că, potrivit legii din ţara vecină, la fiecare cinci zile au obligația de a ieşi din ţară.

Organizatorii protestelor afirmă că acestea au un caracter de durată, până când legislația ucraineană privind deținerea și utilizarea autoturismelor înmatriculate în alte state va fi amendată conform dorințelor lor.

Traficul rutier a rămas blocat, după ce vameşii ucraineni au blocat accesul dinspre şi înspre România.

Pentru situațiile de urgență, cetățenii români care trebuie să călătorească în și din Transcarpatia pot utiliza punctul de trecere al frontierei Halmeu – Diacovo, care nu este afectat de aceste acțiuni de protest.