Traficul de persoane afectează românii din diaspora și impune creșterea numărului de...

Traficul de persoane afectează românii din diaspora și impune creșterea numărului de atașați ai misiunilor diplomatice

Missing kidnapped, abused, hostage, victim woman with hands tied up with rope in emotional stress and pain, afraid, restricted, trapped, call for help, struggle, terrified, locked in a cage cell.

Viitorul guvern va trebui să mărească numărul atașaților pe probleme de muncă și sociale și al celor de afaceri interne din misiunile diplomatice ale României, întrucât traficul de persoane afectează românii din diaspora, atrage atenția deputatul Angel Tîlvăr, la evenimentul “Parlamentarii europeni luptă împotriva sclaviei moderne”, organizat, și în acest an, de Camera Deputaților împreună cu Human Traficking Foundation din Marea Britanie.Deputatul Angel Tîlvăr, coordonator al Grupului de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, a prezentat situația combaterii acestui flagel, ținând cont de faptul că România este prima țară care a abordat fenomenul într-o manieră integrată, precum și singura țară care face un raport pe această temă, din perspectiva parlamentară.

Ținând seama de dimensiunile diasporei românești, precum și de numeroasele cazuri în care românii, atât din țară cât și din străinătate au căzut victima acestui flagel, sunt necesare eforturi conjugate, la nivel legislativ, executiv și al societății civile. Traficul de ființe umane nu reprezintă doar o violare a drepturilor omului, ci și un pericol pentru demnitatea și integritatea umană, o amenințare la adresa valorilor morale. Această activitate criminală generează infracționalitate adiacentă, cum ar fi trafic de droguri, de arme, prostituție, trafic de organe, exploatare prin muncă“, a mai spus parlamentarul.

Parlamentari și diplomați din cinci țări din regiune și din Marea Britanie s-au întâlnit la București pentru eveniment anual, pentru a-și coordona eforturile dedicate combaterii acestui flagel.