Trăire românească în Roquetas de Mar (Spania)

Trăire românească în Roquetas de Mar (Spania)

DISTRIBUIȚI

Peste 500 de români, stabiliți în provincia Almeria (Spania) au fost participat, în data de 27 mai , în Sala Școlii de Muzică din El Parador, Roquetas de Mar, la spectacolul organizat pentru sărbătorirea Zilei Românilor de Pretutindeni. Pe scenă a urcat Dinu Iancu Sălăjanu,care prin cântecele tradiționale i-a purtat pe spectatori prin toate zonele României, iar Aurelian Temișan a făcut o incursiune prin șlagărele românești, anunță ICR.În prima parte a zilei, Nicolae Brînzea, director general adjunct al IEH, s-a întâlnit cu românii stabiliți în provincia Almeria, prezenți la Biserica Ortodoxă Română cu Hramul „Botezul Domnului”, din Roquetas de Mar, la slujba de Rusalii, cărora le-a vorbit despre însemnătatea spirituală a zilei, despre prezența harului divin în viața fiecărui român.

Preotul Gheorghe Adrian Fofiu, parohul Bisericii Ortodoxe Române cu Hramul ”Botezul Domnului” din Roquetas de Mar a mulțumit pentru spriijinul acordat la construirea primei biserici ortodoxe românești de pe teritoriul Spaniei.

În deschiderea spectacolului au luat cuvântul Robert Claudiu Hellvig, consul al României la Almeria, Gabriel Amat Ayllón, primarul municipiului Roquetas del Mar, Nicolae Brânzea, director general adjunct IEH și părintele Gheorghe Adrian Fofiu.

Nicolae Brînzea a vorbit despre importanța Zilei Românilor de Pretutindeni: ”Această zi aparține tuturor românilor, indiferent unde se află, pentru că generează un dialog de iubire între cei plecați să muncească peste hotare și cei dragi rămași acasă, în țară”. Acesta a vorbit și despre dubla semnificație a zilei: ”Este Ziua Românilor de Pretutindeni, dar și sărbătoarea coborârii duhului sfânt, un moment spiritual aparte care îi ajută în plan sufletesc pe românii care muncesc peste hotarele țării și îi susține în efortul, munca și sacrificiul lor de zi cu zi”.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei și Parohia Ortodoxă Română cu Hramul ,,Botezul Domnului”, din Roquetas de Mar, Spania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.