Transfer de carte de la Biblioteca Metropolitană București pentru Centrul Cultural Românesc...

Transfer de carte de la Biblioteca Metropolitană București pentru Centrul Cultural Românesc ”’Sf. Antim Ivireanul” din Parla, Spania

Cu ocazia deschiderii Centrului Cultural Românesc ”’Sf. Antim Ivireanul’” din Parla, Spania, în perioada 21-23 septembrie 2018, Biblioteca Metropolitană București va transfera, cu titlu gratuit, un lot de cărți în limba română.

Transferul va avea loc ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Biblioteca Metropolitană București, Centrul Cultural Românesc ”’Sf. Antim Ivireanul”’, Biblioteca Județeană Vâlcea Antim Ivireanul și Institutul Cultural Român.

La deschiderea acestui centru cultural vor fi prezente personalități politice și culturale din România și Spania, membri ai instituțiilor publice românești de pe teritoriul Spaniei și reprezentanți ai asociațiilor românești locale.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va include vizite la bibliotecile publice din Madrid: Jose Hierro, Vallecas Villa, La Chata și Pablo Neruda, întâlniri cu profesori de limba română din Madrid, un vernisaj al unei expoziții de pictură și un recital de muzică cultă susținut de Corul Arhiepiscopiei Râmnicului.

În ultima zi a evenimentului va avea loc o slujbă religioasă la Parohia Ortodoxă Română ”Sfânta Mare Muceniță Anastasia Romana”, din Parla.