”Transylvanian Concert” străbate SUA de la Pacific la Atlantic

”Transylvanian Concert” străbate SUA de la Pacific la Atlantic

DISTRIBUIȚI

Doi instrumentiști ai lumii jazz-ului contemporan, Lucian Ban și Mat Maneri, sunt protagoniștii unui turneu-eveniment de șase spectacole care străbate SUA de la Pacific la Atlantic, în perioada 30 septembrie – 14 octombrie.

Repertoriul cuprinde și promovează atât piese de pe albumul ce dă numele turneului, cât și prime audiții ale unor compoziții destinate unui viitor disc, cum ar fi prelucrări după doine transilvănene, reinterpretări ale unor piese enesciene de inspirație folclorică, compoziții originale, melodii microtonale.

Cu ocazia unui concert pe care pianistul de jazz, originar din România, Lucian Ban, l-a prezentat împreună cu violonistul american Mat Maneri, născut în Brooklyn, la Târgu Mureș, în muzica lor a fost ”cât se poate de aproape de jazzul gotic”, în aprecierea celor de la “Jazz Times”.

Albumul Ban – Maneri, de acum doi ani, ”Transylvanian Concert”, a câștigat aprecierile criticilor de pe ambele maluri ale Atlanticului și mai multe premii Best Album of 2013, conținutul său – despre care s-a spus că este, pur și simplu, „unic și captivant” – fiind prezentat în numeroase turnee.

”Transylvanian Concert” rememorează un spectacol desfășurat spontan la Târgu Mureș, în care au fost prezentate câteva balade proprii, blues-uri, cântece și improvizații abstracte, inspirate de tradiția europeană a jazz-ului și a muzicii de cameră.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Doi instrumentiști ai lumii jazz-ului contemporan, Lucian Ban și Mat Maneri, sunt protagoniștii unui turneu-eveniment de șase spectacole care străbate SUA de la Pacific la Atlantic, în perioada 30 septembrie – 14 octombrie. Repertoriul cuprinde și promovează atât piese de pe albumul ce dă numele turneului, cât și prime audiții ale unor compoziții destinate unui Source link […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.