Trecere cu bacul între Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina)

Trecere cu bacul între Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina)

DISTRIBUIȚI
Foto: Info Sud-Est

Guvernul a aprobat deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal între localitățile Isaccea (România) – Orlivka (Ucraina) şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea.

“Luând în considerare prevederile art. 2 şi 3 din Acordul dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, semnat la Kiev la 2 februarie 2006, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 675/2006, având în vedere prevederile Acordului încheiat prin schimb de note verbale între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri şi marfă în regim de bac, între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), semnat la Kiev la 28 mai 2015 şi la Bucureşti la 5 iunie 2015, publicat prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 308/2016 și intrat în vigoare la data de 12 octombrie 2015 conform art. 11 din Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 2543/2015 privind intrarea în vigoare a unor tratate internaționale, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) și art. 10 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 7 alin. (2) și art. 8 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre” se arată în comunicatul Executivului.

Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal vor avea regim de funcționare permanent, da vor fi date în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.