Trecere cu bacul între Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina)

Trecere cu bacul între Isaccea (România) și Orlivka (Ucraina)

Foto: Info Sud-Est

Guvernul a aprobat deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri și marfă în regim de bac și pietonal între localitățile Isaccea (România) – Orlivka (Ucraina) şi a Biroului Vamal de Frontieră Isaccea.

“Luând în considerare prevederile art. 2 şi 3 din Acordul dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene, semnat la Kiev la 2 februarie 2006, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 675/2006, având în vedere prevederile Acordului încheiat prin schimb de note verbale între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene pentru comunicație de pasageri şi marfă în regim de bac, între localităţile Isaccea (România) şi Orlivka (Ucraina), semnat la Kiev la 28 mai 2015 şi la Bucureşti la 5 iunie 2015, publicat prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 308/2016 și intrat în vigoare la data de 12 octombrie 2015 conform art. 11 din Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 2543/2015 privind intrarea în vigoare a unor tratate internaționale, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) și art. 10 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 7 alin. (2) și art. 8 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre” se arată în comunicatul Executivului.

Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal vor avea regim de funcționare permanent, da vor fi date în folosinţă după realizarea infrastructurii şi asigurarea utilităţilor.