Trei algerieni și patru marocani depistați la Carei și Pișcolț

Trei algerieni și patru marocani depistați la Carei și Pișcolț

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat șapte cetăţeni străini din Maroc și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Evenimentul a avut loc la 28 decembrie, orele 18.40.

Polițiștii de frontieră au depistat, la ieșirea din localitatea Carei, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că trei dintre persoanele în cauză sunt cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 16 și 31 de ani, fiind toți solicitanți de azil în ţara noastră.

După aproximativ zece0 minute, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Carei au mai depistat, pe direcția localității Pișcolț, județul Satu Mare, alţi patru cetățeni străini, care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria. Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă și nu vorbeau limba română, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Din verificările preliminare, s-a stabilit că sunt patru bărbați din Maroc cu vârste cuprinse între 24 și 48 de ani, aceștia fiind tot solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Cei șapte cetățeni străini au fost îndrumați spre Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.