Trei medalii românești la Europenele de tenis de masă pentru tineret

Trei medalii românești la Europenele de tenis de masă pentru tineret

Românii au obținut trei medalii, una de argint și două de bronz, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru sportivii sub 21 de ani, desfășurate la Minsk (Belarus), între 8 și 11 martie.

Cristian Pletea a ieșit vicecampion european la tineret, după ce a fost învins dramatic, în finala de simplu masculin, de cehul Tomas Polanski, cu scorul de 4-3. Anterior, Polanski l-a eliminat pe un alt român, în semifinalele aceleiași probe. Este vorba despre Rareș Șipoș, cel care, astfel, a obținut medalia de bronz.

În proba de dublu feminin, perechea formată din Adina Diaconu și Andreea Dragoman a încheiat concursul pe locul al treilea, după ce au pierdut semifinala jucată împotriva perechii Solomia Brateiko (Ucraina) – Natalia Bajor (Polonia), cu scorul de 2-3. Andreea Dragoman și Alina Diaconu au mai evoluat și în proba de simplu feminin. Prima a pierdut meciul din faza optimilor, jucat împotriva polonezei Natalia Bajor, cu scorul de 1-4. Cea de-a doua a pierdut, cu scorul de 2-4, tot în optimi, în fața belarusei Alina Nikiceanka.

În proba de dublu feminin, Elena Zaharia a făcut echipă cu rusoaica Valeria Șcerbatîh, însă cele două s-au oprit în optimi, unde au fost învinse de perechea Brateiko – Bajor. Sursa: RRA