Trei pelicule românești la Festivalul de Film de la Sevilla

Trei pelicule românești la Festivalul de Film de la Sevilla

Trei pelicule românești vor fi prezentate, în perioada 6-14 noiembrie, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului de Film European de la Sevilla (Spania).

Filmul “Un etaj mai jos” regizat de Radu Munteanu a fost selectat în competiția oficială unde concurează alături de alte 14 filme pentru premiul Giraldillo de Oro.

În secțiunea „Las nuevas olas” va fi prezentat filmul “Absent”, o producție România – Statele Unite – Elveția, iar în secțiunea „Ciclos y retrospectivasˮ va fi proiectată pelicula “Din dragoste cu cele mai bune intenții”, în regia lui Adrian Sitaru.

Seria succeselor filmului românesc în Peninsula Iberică a fost deschisă în luna septembrie cu prezentarea filmelor ”Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu, și ”Muntele magic”, în regia Ancăi Damian, în secțiunea „Zabaltegiˮ a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian.

În luna noiembrie, alte două festivaluri proiectează pelicule românești. Astfel, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Gijon, pelicula “Aferim!” a fost selectată în competiția oficială, în timp ce scurtmetrajul “Ramona”, de Andrei Crețulescu, recompensat cu premiul Canal + în competiția oficială a secțiunii Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes 2015, se află în competiția oficială a Festivalului de Film Documentar de la Bilbao, ce se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie.