Trei producţii româneşti în cadrul Festivalului Internațional de Cinema IndieLisboa

Trei producţii româneşti în cadrul Festivalului Internațional de Cinema IndieLisboa

219
0
Foto: ICR

La cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Internațional de Cinema Independent IndieLisboa, care se desfășoară în capitala Portugaliei începând de astăzi și până în data de 14 mai, cinematografia românească va fi reprezentată de trei producţii: lungmetrajul Inimi Cicatrizate de Radu Jude va fi proiectat în cadrul sectiunii Silvestre, iar scurtmetrajele Ceața de Adrian Voicu și Scris/Nescris de Adrian Silișteanu au fost selecționate în cadrul Competiției Internaționale.

La invitația organizatorilor festivalului și cu susținere din partea ICR Lisabona, la actuala ediție vor participa regizorii Adrian Voicu și Adrian Silișteanu.

Acțiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Scurt metrajul „Ceața”  prezintă povestea unui cuplu care dorește să adopte un copil. Dorințele și trăirile interioare puternice ale cuplului sunt ținute în frâu în această poveste emoționantă în care soțul și soția sunt evaluați de un asistent social pentru eligibilitatea adopției. Talentul narativ al regizorul român îmbracă ingenios scenariul și umorul spontan cu un stil modest, dar meticulos.

„Scris/Nescris” pe scurt: din cauza unei probleme de indentitate, Pardică, un rom de 50 de ani, riscă să-și piardă fiica, proaspătă mamă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ