Trenul Tineretului din Balcani a ajuns la Belgrad

Trenul Tineretului din Balcani a ajuns la Belgrad

DISTRIBUIȚI

În cadrul proiectului mobilităţii derulat de Ministerul Tineretului şi Sportului din Turcia, Trenul Tineretului din Balcani a ajuns la Belgrad. Un grup format din 150 de studenţi se plimbă în ţările din Balcani cu acest tren, anunță publicația turcă Hürriyet, citată de Rador. În cadrul celei de a doua etape a proiectului, Trenul Tineretului din Balcani a plecat din localitatea turcească Edirne pe 26 iunie şi a ajuns în gara din Belgrad, unde tinerii au fost întâmpinaţi de ambasadorul Turciei, Mehmet Kemal Bozay. Ambasadorul a oferit la reşedinţa sa o recepţie pentru tinerii călători, ocazie cu care a ţinut să mulţumească Ministerului Tineretului şi Sportului pentru iniţiativă.

Ambasadorul a subliniat că tinerii au ocazia să cunoască mai bine istoria şi cultura ţărilor balcanice prin care trec. „Tinerii fac o călătorie cu trenul dinspre trecut către viitor. Prin această călătorie se leagă prietenii. Pe viitor vor păstra ceea ce au văzut precum o comoară”, a afirmat ambasadorul Turciei la Belgrad, Mehmet Kemal Bozay.

Trenul Tineretului European a plecat din Edirne şi urmează ruta România, Ungaria, Croaţia, Bosnia Herţegovina, Serbia, Macedonia şi Grecia, ajungând din nou la Edirne.

În urmă cu două săptămâni, 120 de studente au vizitat Belgradul cu Trenul Tineretului European în cadrul proiectului mobilităţii desfăşurat de Ministerul Tineretului şi Sportului din Turcia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.