“TREPTELE UNIRII”, un recital românesc la Paris

“TREPTELE UNIRII”, un recital românesc la Paris

Foto: ICR

În data de 17 ianuarie 2018, ora 19:00, la Hôtel de Béhague din Paris, va avea loc spectacolul de poezie Treptele Unirii, în interpretarea actorului Emil Boroghină, director al Festivalului Internațional Shakespeare și președinte al Fundației “William Shakespeare”.

Protagonistul spectacolului este actorul și managerul de teatru Emil Boroghină, care a realizat acest spectacol, împreună cu tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu – unul dintre cei mai de succes regizori de teatru ai tinerei generații (la mai puțin de 30 de ani a regizat spectacole pe scenele de la Teatrul Național, Teatrele Odeon, Nottara, Comedie, ArCub și Metropolis).

Recitalul “TREPTELE UNIRII”, îşi propune să surprindă, sintetic, cu ajutorul creaţiei marilor noştri poeţi, cea mai importantă şi mai de seamă problemă a existenţei neamului românesc, timp de peste două milenii, unitatea lui deplină. Legătura indestructibilă, între unitatea de neam şi unitatea teritorială, este aceea, care a asigurat României trăinicia între ţările lumii, a reprezentat cheia existenţei noastre.

Scenariul aduce în prim plan cele mai semnificative momente ale istoriei noastre naţionale, evoluţia noastră istorică. Marile momente ale istoriei poporului român reprezintă, în fapt, trepte ale făuririi Marii Uniri şi Statului Naţional Unitar Român.

Emil Boroghină va interpreta fragmente din lirica populară și din creațiile celor mai importanți poeți români.

Recitalul Maestrului Boroghină este unul itinerant, care se va desfașura, la Paris, Bruxelles și Haga, între 17 și 19 ianuarie 2018. Producătorii spectacolul de poezie Treptele Unirii sunt: Teatrul Nottara din București și Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.