Trofeul Transilvania, pentru “Stockholm”

Trofeul Transilvania, pentru “Stockholm”

Ediţia cu numărul 13 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a ajuns la final. În faţa Teatrului Naţional din Cluj-Napoca s-a aşternut covorul roşu pentru ceremonia de decernare a premiilor. Lungmetrajul spaniol “Stockholm” a câştigat Trofeul Transilvania, iar protagoniştii săi au primit distincţiile pentru cei mai buni actori.

A fost o ediţie foarte, zic eu, spectaculoasă, începând de la filme şi până la evenimentele speciale, am avut parte de multe săli pline şi asta ne bucură”, spune Cristian Hordilă managerul festivalului.

217 filme din 55 de ţări au intrat în competiţie pentru trofeele TIFF 2014. Primele acordate au fost premiile pentru interpretare, obţinute de doi actori spanioli, protagonişti ai filmului ”Stockholm”.

Invitat de onoare al ediţiei din acest an a fost Debra Winger, căreia i-a fost înmânat un premiu special pentru întreaga carieră: „Sunt foarte fericită să fiu aici, e o seară superbă, un loc minunat. Mi-ar fi plăcut să petrec mai mult timp, sper să revin, dar pentru ce am venit a fost grozav”, a declarat ea.

Mary Debra Winger este o actriţă americană si producător care a căştigat aprecierea criticilor pentru rolul din Urban Cowboy în 1980. Ea a fost nominalizată pentru patru premii Globul de Aur, două premii BAFTA, un premiu Emmy, și a câștigat Premiul Societatăţii Naționale a Criticilor de Film pentru cea mai bună actriţă.