Tur ghidat în „Minunata lume nouă. Case ale migranţilor români” la Berlin

Tur ghidat în „Minunata lume nouă. Case ale migranţilor români” la Berlin

Un tur ghidat al expoziţiei „Minunata lume nouă. Case ale migranţilor români” se va desfăşura pe 21 ianuarie, la Berlin. Astfel, la Museum Europäischer Kulturen va avea loc şi proiectarea filmelor Calea Dunării şi Waiting for August.

Acest eveniment face parte din programul de evenimente conexe ale expoziţiei „Minunata lume nouă. Case ale migranţilor români” care poate fi vizitată la Muzeul Culturilor Europene până pe data de 24 aprilie 2016.

În filmul Calea Dunării, Ionuţ, un băieţel de 7 ani, trăieşte împreună cu bunicul lui într-un sat românesc de pe Dunăre. Părinţii lucrează în străinătate, la Viena, iar băiatului îi este tare dor de ei. Cum Ionuţ a dezvoltat o relaţie deosebită cu fluviul, în curând va încerca să reînnoade legătura cu părinţii lui, pornind într-o călătorie pe apă.

Filmul Waiting for August o surprinde pe Georgiana Halmac care va împlini în iarna aceasta cincisprezece ani. Ea trăieşte în oraşul Bacău din România împreuna cu cei  șase frați. Mama lor a fost nevoită să îşi părăsească copiii pentru a le asigura existența, lucrând în Italia, în oraşul Torino. Nu se va întoarce înainte de începerea verii. Georgiana este nevoită să improvizeze din mers, conversaţiile telefonice cu mama ei fiind singurele puncte de reper.