Turism medical și ecumenic între București și Edipsos (Insula Evia, Grecia)

Turism medical și ecumenic între București și Edipsos (Insula Evia, Grecia)

347
0

București și Edipsos (Insula Evia, Grecia) vor colabora în domeniul turismului medical și ecumenic, al educației si al sănătății, au convenit edilii celor doua municipalități, Gabriela Firea și Eleni Efstathiou Spanou, în cadrul întrevederii avute la sediul PMB. Primarul regiunii Edipsos, Eleni Efstathiou Spanou, a efectuat o vizită de două zile în România, prilej cu care a vizitat cele mai importante obiective turistice din Capitală.

Printre acțiunile care se vor realiza se numără schimburi de experiență între specialiștii și experții din domeniul medical din București și Edipsos. Consider că sunt necesare întâlniri la nivel de experți, schimburi de experiență, având în vedere faptul că Edipsos dispune de izvoare termale cu proprietăți terapeutice recunoscute. Primăria Capitalei are în subordine 19 spitale, iar medicii români au experiență și pot oferi la rândul lor expertiza de care dispun”, a declarat Firea.

Un alt domeniu de colaborare îl reprezintă turismul ecumenic, cei doi edili convenind să analizeze posibilitatea realizării unor circuite turistice care să pună în valoare obiectivele religioase din București și Edipsos. De asemenea, va fi studiată posibilitatea ca grupuri de elevi să efectueze vizite reciproce, în cadrul cărora să cunoască atât istoria, cât și obiceiurile și tradițiile din cele două țări.

Sunt onorată și bucuroasă pentru că vom realiza această colaborare, pe care ne-o dorim de lungă durată. Sunt de doi ani primar al regiunii Edipsos și principalul meu obiectiv este acela de a prezenta lumii această excelentă destinație turistică, dar și pentru sănătate, de a crea un brand pentru Edipsos”, a afirmat Eleni Efstathiou Spanou.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ