Turismul cultural autohton, promovat la Düsseldorf

Turismul cultural autohton, promovat la Düsseldorf

DISTRIBUIȚI

Seara românească de înaltă ținută la Düsseldorf, Germania, în cadrul evenimentului dedicat celor 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române.

În prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, a lui Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, și a lui Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român, dar și în fața a peste 400 de români și cetățeni germani, România autentică s-a descoperit în toată splendoarea ei, anunță Autoritatea Națională pentru Turism.

Astfel, 6 septembrie, a început seria evenimentelor realizate de Asociația Culturală germano-română ”Atheneum”, cu participarea ICR „Titu Maiorescu” din Berlin, dedicate celei de-a 150-a aniversări de la fondarea Dinastiei Române.

În cadrul acestor manifestări se va cinsti memoria unei perioade istorice de înflorire economică și culturală a României, atât pe plan național cât și internațional, celebrând, de asemenea, doi titani ai culturii românești: Constantin Brâncuși (140 de ani de la naștere) și George Enescu (115 ani de la scrierea Rapsodiei Române).

Autoritatea Națională pentru Turism, în contextul acestui eveniment, promovează turismul cultural autohton și România turistică, publicului german care va participa la aceste evenimente, Germania reprezentand si in acest an prima țară generatoare de turiști pentru România.

Ăn agenda evenimentului a fost programat un concert al Cvartetului Cameratei Regale din București, Orchestrei de Cameră „Art” din Timișoara împreună cu soliștii români din cadrul Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf. TVR Internațional va prezenta “Imagini din România anului 1866”, iar Muzeul Satului din București a prevăzut un program dedicat “Breslelor în a doua jumătate a secolului XIX”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.