TVR reia emisia în Rep. Moldova

TVR reia emisia în Rep. Moldova

 – Joi, la Chişinău, va fi semnat documentul prin care principalul post public de televiziune românesc, TVR 1, va retransmite în Republica Moldova.

Potrivit unei declaraţii a lui Bogdan Aurescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, acesta a fost unul din punctele de pe ordinea de zi a întâlnirii de la Chişinău dintre premierii Iurie Leancă şi Victor Ponta, de la sfârşitul lunii august.

Potrivit www.promptmedia.ro, TVR 1 a fost scos de pe frecvenţele terestre de emisie în timpul guvernării comuniste, fapt care a dus la un proces internaţional, pierdut de Rep. Moldova. Chiar şi după ce comuniştii au pierdut alegerile, repunerea în emisie a TVR a întârziat, singura posibilitate de a urmări emisiunile acestui program fiind retransmisiile unor emisiuni, în special de divertisment, de către programul local 2 Plus. Motivul acestei întârzieri de 4 ani a fost unul considerat ridicol, acela că nu există nicio frecvenţă naţională liberă pentru postul public din România.

De asemenea, preşedintele SRR, care, în 2010 a înfiinţat un studio local în Republica Moldova, Radio Chişinău România, a anunţat că acest post a primit un nou sediu din partea Consiliului Municipal Chişinău, într-o zonă centrală, unde va putea găzdui şi o echipă a TVR în cazul în care aici se va înfiinţa şi un studio local al televiziunii publice din România.