Acasă Europa Alte comunitati Un pictor român a căștigat locul 1 la Oxford International Art Fair 2018

Un pictor român a căștigat locul 1 la Oxford International Art Fair 2018

0
Un pictor român a căștigat locul 1 la  Oxford International Art Fair 2018
Foto: Bogdan Mihai Radu

Pictorul expresionist Bogdan Mihai Radu a cucerit inimile iubitorilor de artă britanici şi a câştigat premiul I la Oxford International Art Fair 2018 (OIAF), scrie Agerpres

„Expresionismul abstract al lui Bogdan Mihai Radu este curajos şi frapant, încărcat de stările sufleteşti şi de emoţiile cu care spune o poveste din viaţa sa, un episod traumatizant şi o stare psihologică dificilă pe care Bogdan le zugrăveşte pe pânzele sale” descriu organizatorii creațiile artistului român.

„Nu pot trăi fără să pictez pentru că doar atunci când pictez mă simt viu cu adevărat„, mărturisea Bogdan Mihai Radu.

Aceasta este prima participare a artistului român la un târg internaţional de artă, care îi aduce şi primul premiu de profil. El înseamnă nu doar un trofeu sau recunoaşterea din partea unui juriu, ci şi participarea automată la Târgul Internaţional de Artă de la Tokyo, organizat de aceeaşi companie promotoare a târgului de la Oxford.

„Trăim emoţii în fiecare zi, iar despre noi – artiştii – se spune că le trăim amplificat faţă de oamenii obişnuiţi. În acea seara am simţit că îmi fac cel mai frumos cadou de ziua mea care este pe 2 martie, o reuşită aşteptată de o viaţă. Mi-e greu să spun în cuvinte ce simt; sper să o fac cât mai curând pe o pânză„, a declarat artistul plastic imediat după ceremonia de premiere desfăşurată la 25 februarie, unde a primit premiul din partea lui Richard Knight (fost specialist pe artă veche şi secolul 19 al celebrei case de licitaţii Christie’s).

Locul doi a fost ocupat de artista de origine islandeză Kristjana Williams, care concepe lucrări delicate din colaje digitale ale unor elemente de faună şi floră din lumea naturală. Locul trei i-a revenit artistului scoţian John Ryan pentru peisajele sale luminoase şi evocative, bogate în culori vibrante şi căldură

Cea de-a 5-a ediţie anuală a Oxford International Art Fair a avut loc între 23 şi 25 februarie 2018 la primăria celebrului oraş britanic.

Mii de iubitori ai artei au participat la evenimentul gratuit, care în trei zile a reuşit să adune laolaltă „cele mai inovative lucrări, realizate atât de artişti recunoscuţi cât şi de artişti aflaţi la debut”.

„Am selectat cu grijă artiştii invitaţi să expună, astfel încât doar cea mai inovativă şi reflexivă artă contemporană să fie prezentă la târg”, a declarat unul dintre organizatori, Joëlle Dinnage.