Un primar italian a lăudat un oraş din România

Un primar italian a lăudat un oraş din România

DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook

Primarul localității Buonabitacolo (Campania), Giancarlo Guercio, s-a aflat într-o vizită oficială în Cluj-Napoca unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu  ocazia festivalului local al orașului, la care au participat numeroși reprezentanți din întreaga lume, scrie italia2tv.it

Primarul italian a  reprezentat Italia și localitatea sa în cadrul festivalului. După înmânarea primarului Emil Boc a unei stampe din secolul al XVIII-lea, simbol al localității Buonabitacolo, Giancarlo Guercio a asistat la întreaga parada internațională și istorică a evenimentului.

„O mare oportunitate pentru mine și pentru un mic centru ca Buonabitacolo” – a spus Guercio. „La Buonabitacolo  sunt români din toate regiunile României, iar Cluj-Napoca reprezintă demonstrația că și după o dictatură, un popor își poate recâștiga libertatea și dorința de a trăi. Clujul este un oraș modern și plin de viață, iar dezvoltarea economică și socială este vizibilă. Este deschis tinerilor, educației, culturii. Un bun semn de bunăstare și de progres.”

Primarul localității Buonabitacolo a fost invitat în România de Carmela Lista, directoarea institutului „Centro di Cultura Italiana” din Cluj Napoca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.