Un român a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial MOS

Un român a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial MOS

Foto: Gadget.ro

Tiberiu este elev al Colegiului Național „Grigore Moisil” din București și este primul român care devine campion absolut la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat anual de Certiport împreună cu Microsoft, anunţă digi24.

Finala 2017 a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist s-a desfășurat la Anaheim, California, SUA, în perioada 31 iulie – 2 august, iar în acest an a fost a 15-a ediție a concursului. În total, la ediția din acest an au participat peste 560.000 de candidați din întreaga lume.

În finală, Tiberiu a concurat cu 156 de competitori din 49 de țări.În cadrul etapei mondiale a concursului, Tiberiu Danciu a concurat la categoria Word 2013, fiind răsplătit cu trofeul şi medalia competiţiei, cât şi cu un premiu în valoare de 7.000 USD şi un Xbox One. La finala mondială a competiţiei au participat 167 de tineri din 62 de ţări, cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani, înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată. Ediţia din 2017 a atras în jur de 1.100.000 de candidaţi unici din 140 de ţări care şi-au demonstrat competenţele de utilizare a produselor Microsoft Office.

Tiberiu a ieșit primul din sala de competiții, după aproximativ 20 de minute, în care a demonstrat nu numai că răspunde cel mai bine, dar și că a identificat cele mai multe „capcane” din subiect. Performanța este remarcabilă cu atât mai mult cu cât România nu s-a situat între țările favorite.