Un român aflat la muncă în Germania a murit

Un român aflat la muncă în Germania a murit

Reprezentanții MRP pleacă de urgență în Germania

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.stiridiaspora.ro

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de subsecretarul de stat Victor Ionescu se va deplasa de urgență la Bornheim, în Germania, pentru a evalua situația lucrătorilor români din teritoriu, anunță instituția.

Este de datoria noastră să fim aproape de românii noștri, indiferent unde se află, și, mai ales, în momentele lor de cumpănă. O delegație a ministerului nostru se va deplasa de urgență în Bornheim, alături de reprezentanții Consulatului General al României la Bonn, pentru a analiza situația și a oferi sprijinul necesar, în limita competențelor”, a subliniat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Delegația MRP și reprezentanții Consulatului General al României la Bonn vor merge în teritoriu pentru a discuta cu autoritățile locale privind circumstanțele decesului celor doi muncitori români și pentru a vedea condițiile în care românii lucrează.

Potrivit unor informații apărute în presă, un român aflat la muncă în Germania a murit, după ce mai bine de o oră a cerut şefilor nemţi să cheme salvarea, iar în urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Informațiile din „rezervația de români din Bornheim”, de lângă orașul Bonn din Germania, unde sute de români lucrează la cules de sparanghel şi zmeură, sunt de-a dreptul cutremurătoare, mai semnalează presa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.