Un român care voia să dea foc la pădure, arestat în Italia

Un român care voia să dea foc la pădure, arestat în Italia

În Europa, în multe ţări, temperaturile ridicate au contribuit la declanşarea unor uriaşe incendii de vegetaţie. În unele cazuri însă, focul a fost pus intenţionat.

De exemplu, în Italia, un român a fost prins când încerca să dea foc unei păduri. Bărbatul de 24 de ani a fost arestat şi intervenţia promptă a localnicilor a împiedicat un nou dezastru. Pompierii italieni luptă cu peste o mie de incendii de vegetaţie şi cu aceeaşi misiune grea se confruntă şi autorităţile din Croaţia şi Franţa, anunţă digi24.

Românul piroman se plimba la marginea unuia dintre cele mai mari parcuri naţionale din Italia, în acelaşi loc unde săptămâna trecută au ars 80 de hectare de teren. Strânsese o grămadă de frunze uscate şi le-a dat foc. Un poliţist aflat în afara serviciului l-a văzut la timp. Şi-a anunţat colegii care l-au prins pe român, în timp ce localnicii au stins flăcările înainte să se răspândească. Italienii iau foarte în serios astfel de cazuri. Cele mai mari provincii din centrul şi sudul ţării se confruntă de o săptămână cu incendii de vegetaţie imposibil de ţinut sub control.