Un român ciuruit de gloanţele separatiştilor în estul Ucrainei

Un român ciuruit de gloanţele separatiştilor în estul Ucrainei

E linişte şi pace în Bucovina. Dimineţile sunt luminate de razele blânde ale soarelui şi scăldate în trilul ciocârliilor. Copiii se joacă şi se bucură de fiecare clipă trăită de parcă nimic nu s-ar întâmpla în ţara noastră… Însă, la doar câteva sute de kilometri de Cernăuţi, e război… Se dau lupte crâncene pentru apărarea Ucrainei suverane şi integre. În regiunile Doneţc şi Lugansk zilnic mor oameni nevinovaţi, tineri în floarea vieţii. În rândul militarilor cu arma în mână au plecat să-şi apere glia străbună şi zeci de români din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei şi Ţinutul Herţa. Unii de bună voie, alţii de nevoie. Lacrimile pe feţele arse de tristeţe şi durere ale mamelor, soţiilor, copiilor nu mai contenesc nici o clipă să se usuce. 

Ziua de 13 iunie 2014 va rămâne pentru toată viaţă în amintirea tânărului român Ruslan Berladin (foto) din oraşul Cernăuţi, care a fost ciuruit de gloanţele separatiştilor proruşi, în apropiere de oraşul Mariupol. Aflându-se într-o stare gravă, tânărul român din Cernăuţi are nevoie de ajutorul nostru. Urmează să fie trimis de urgenţă în Israel, unde medicii de acolo ar putea să-i salveze viaţa şi mâna care i-a fost smulsă de gloanţe. Şi tot de gloanţe i-au fost „ciuruite” unele organe interne ale tânărului Ruslan Berladin, care se află internat la unul din spitalele din Berdeansk, unde medicii i-a şi făcut prima operaţie, urmând mai apoi să fie transportat cu avionul în capitală.

Cei care nu sunt indiferenţi de soarta şi destinul acestui tânăr sunt rugaţi să-l ajute. Bani pot fi transferaţi în contul 4149 4377 01736108 deschis la Privatbank, pe numele Berladin Varvara Valerievna. Cei care vor transfera banii sunt rugaţi să păstreze documentele financiare, care confirmă transferul mijloacelor financiare şi să telefoneze la numărul 098-452-53-50. Să salvăm împreună viaţa acestui tânăr român din oraşul Cernăuţi aflat într-o stare foarte gravă.

În ziua de 17 iunie potrivit comisarului militar regional Cernăuţi Vitalii Ciurai în luptele fierbinţi din estul Ucrainei şi-au pierdut viaţa trei bucovineni, care-şi făceau serviciul în unitatea militară A 2582 din oraşul Cernăuţi. Slavă eroilor! Bunul Dumnezeu să-i odihnească în împărăţia cerului! (corespondență de la Vitalie Zâgrea, Cernăuți, Ucraina)