Un român, desemnat cel mai bun barman al Germaniei

Un român, desemnat cel mai bun barman al Germaniei

Un român este cel mai bun barman din Germania și va reprezenta această țară anul viitor la Campionatele mondiale. Marian Antoniu, 28 de ani, din Cugir, a plecat în urmă cu cinci ani în Germania, la München, acolo unde a învățat limba germană și s-a adaptat societății foarte rapid. Din punct de vedere profesional a crescut rapid. Marea sa pasiune, Flair Show Bartending, adică acrobaţiile barmanilor care aruncă cu sticle în timp ce prepară cocktailuri, transformată în meserie, l-a propulsat pe primele locuri la concursurile de specialitate, scrie Gazetaromaneasca.com.

După ce anul trecut, în 19 aprilie, a devenit campion al Germaniei la Flair Bartending,anul acesta a repetat și a câștigat campionatul național de barmani, ceea ce i-a dat dreptul să reprezinte Germania la campionatele mondiale.

Pentru titlul de campion al Germaniei au fost 10 concurenţi, care au avut de trecut 5 probe.  A trebuit să concureze in cinci probe. In ultima proba, concurentul a avut de preparat un cocktail reţetă proprie, în 6 minute, prin diferite metode de Flairbartending. Cocktailul sau se numeşte Amor&Amaro, un cocktail pe baza de vin roşu. „Punctele de la fiecare probă au fost adunate şi aşa am fost desemnat Campionul Germaniei”, a povestit Marian Antoniu.

”O să reprezint Germania anul ce vine, în vară, la Campionatul Mondial IBA , unde vor fi prezente 80 de ţări, fiecare având un reprezentant. Vor fi aceleaşi probe ca şi la campionatul Germaniei ”, a completat el.