Acasă Cultura / Culte Ungaria: Florian Heredea prezintă „Starea de graţie” la Seghedin

Ungaria: Florian Heredea prezintă „Starea de graţie” la Seghedin

Luni, 11 aprilie 2016, de la ora 18.30, Filiala Seghedin a ICR Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziţiei de pictură „Starea de graţie”, semnată de artistul plastic Florian Heredea, în prezenţa curatorului expoziţiei, prof. univ. dr. Aurel Chiriac, director al Muzeului Ţării Crişurilor, din Oradea.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 11 aprilie – 11 mai 2016, pe simezele Filialei Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta.

 Florian Heredea, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj (1984) şi al Institutului de Arte Vizuale din Oradea (2004), secţia „Restaurare-Conservare”. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (1997), lector universitar la Catedra de Pedagogia Artei a Facultăţii de Arte Vizuale (1996), din cadrul Universităţii Oradea, restaurator pictură la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea (2006). A participat la numeroase expoziţii colective şi a vernisat mai multe expoziţii personale atât în ţară cât şi în străinătate. Lucrări care poartă semnătura artistului pot fi întâlnite în colecţii particulare şi muzeale din România, Ungaria, Germania, Olanda, Finlanda, Italia, Austria, Marea Britanie, Irlanda şi Statele Unite.

Articolul precedentFestivalul Zilele Nordului – Trei granițe, trei țări, o singură cauză
Articolul următorRecital Horațiu Mălăele la Berlin