Unirea face puterea

Unirea face puterea

Liderii organizațiilor românești reuniți sâmbătă, la Pancevo (Voivodina) – Boian Bărbuță, (președintele Inițiativei Românilor din Serbia), Tihan Matasarevici (preşedintele Asociaţiei pentru Tradiţia şi Cultura Rumânilor „Dunărea” din Kladovo) și Dorinel Stan (președintele Românilor Independenți din Serbia) – vor continua evaluările propriilor organizații înainte de a decide formarea unei liste comune pentru alegerile care vor avea loc în toamnă (probabil în luna octombrie), pentru Consiliul Naţional al Românilor.

Boian Bărbuță, președintele IRS, a declarat pentru www.viitorulilfovean.ro/timpromanesc că încă nu s-a semnat niciun document referitor la listele comune și că discuțiile pe marginea acestui subiect vor continua și în perioada următoare.

La conferința de presă de sâmbătă, care a urmat întâlnirii de vineri seara, Bărbuță a explicat că unirea forțelor tuturor organizațiilor romînești este foarte importantă. ”Primul pas este să ne unim şi să câştigăm alegerile. Dacă ne vom uni, ne vom putea apăra mai bine interesele noastre ca minoritate. Al doilea pas este să avem cetăţenie dublă şi asta cerem de la România”, a spus Boian Bărbuță.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române (CNMNR) din Serbia, cu sediul la Novi Sad, este un organ juridic de realizare a autonomiei române în domeniul culturii, învățământului, informării și a uzului oficial al limbii române. CNMNR îi reprezintă românii din Serbia. Consiliul este format din 21 de membri.