Universitatea de Vest, în vizită la tinerii români din Ucraina

Universitatea de Vest, în vizită la tinerii români din Ucraina

Ieri, 6 decembrie 2017, Consulatul României la Solotvino a găzduit prezentarea ofertei educaționale a Universității de Vest din Timișoara, delegația UVT fiind condusă de Otilia Hedeșan, prorectorul universității.

Activitatea a atras interesul a aproximativ 20 de elevi ai școlilor cu predare în limba română din Transcarpatia, care intenționează să-și continue studiile universitare în România.

Întâlnirea cu elevii a constituit o bună oportunitate pentru promovarea facultăților timișorene și un cadru propice pentru orientarea profesională a viitorilor absolvenți de studii medii în limba română.

Ne exprimăm întreaga apreciere pentru delegația venită de la Timișoara și dorim să mulțumim pentru inițiativa admirabilă a acestora! Avem încredere că o mai bună informare a elevilor din școlile românești va conduce la conștientizarea opțiunilor pe care le au și, inevitabil, la perpetuarea intelectualității românești din dreapta Tisei”, a subliniat Consulatul României la Solotvino, în urma acestei vizite a delegației UVT.

Întâlnirea cu tinerii români din Ucraina a reprezentanților UVT a continuat astăzi, 7 decembrie, la Consulatul General al României la Cernăuți, unde au fost întâmpinați de consul general Eleonora Moldovan, alături de care s-au aflat cadre didactice din școlile românești din regiunea Cernăuți, diplomați din Consulat și mass media.

All for Joomla All for Webmasters
Translate »