Universitatea POLITEHNICA din București dezvoltă programe de studiu internaționale în parteneriat cu...

Universitatea POLITEHNICA din București dezvoltă programe de studiu internaționale în parteneriat cu Academia Națională de Inginerie a Statelor Unite ale Americii

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) organizează, împreună cu Academia Națională de Inginerie a S.U.A, cel mai mare workshop internațional în domeniul ingineriei: Grand Challenges Scholars Programs – GCSP2019.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 15 – 17 în incinta universității, este singurul de acest tip din Europa și reprezintă un program care a fost implementat în SUA și este susținut în prezent de majoritatea companiilor de top americane. Scopul workshop-ului este să inspire universitățile din regiune să realizeze programe similare, să creeze legături între instituțiile de învățământ superior, să sprijine schimburile și cooperarea cu instituțiile din SUA și să implice corporațiile interesate de educația în domeniul ingineriei în formarea studenților.

În noiembrie 2018, 125 de universități americane erau membre ale acestui program. La nivel internațional, 51 de universități au programe operaționale sau programe în curs de pregătire. Workshop-ul din București își propune să extindă rețeaua globală GCSP. Într-o scrisoare de angajament din 2015, prezentată președintelui Barack Obama, 122 de școli de inginerie și-au anunțat planurile de a se alătura acestei inițiative menite să educe o nouă generație de ingineri special pregătită pentru a aborda unele dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea în secolul XXI.