Universităţi de pe patru continente faţă în faţă cu tinerii români

Universităţi de pe patru continente faţă în faţă cu tinerii români

Peste 50 de universități și instituții de învățămînt de pe patru continente vor fi prezente la Tîrgul Internaţional al Universităţilor – Romanian International University Fair (RIUF) care va avea loc la Braşov.Astfel, 55 de expozanți din Europa, Australia, America și Asia s‐au pregătit pentru a prezenta tinerilor informații despre programele de studiu din România și din străinătate.

Peste 55 de universități și instituții de învățămînt din 9 țări vor participa la RIUF Brașov Aproape 60 de universități și instituții de învățământ din 9 țări precum Marea Britanie, Olanda, USA, România, Danemarca și Germania vor fi prezente în premieră pentru zona de centru a României, joi ‐ 24 martie la Hotel Aro, la RIUF‐ The Romanian International University Fair.

Vizitatorii vor putea afla informații despre cele peste 5.000 de programe de studiu (licență, masterat, MBA, doctorat) puse la dispoziție de universitățile care vor participa la târg. Mai mult, ei pot afla informații despre sursele de finanțare, procedurile de aplicare, dar și despre bursele în valoare de 500.000 de lire oferite pentru studenții români care doresc să studieze în Marea Britanie.

Participanții care încă nu sunt deciși unde vor să învețe mai departe pot interacționa și cu cele mai consacrate universități din România. Universitatea București, Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea Transilvania vor putea răspunde la întrebările celor interesați. La acestea se adaugă și singura facultate de antreprenoriat din sud‐estul Europei ‐ The Entrepreneurship Academy, notează monitorulexpres.ro.

Cei interesați de un program de studiu în afara României pot participa, în ziua evenimentului, la peste 10 workshopuri și sesiuni de discuții cu reprezentanții universităților internaționale pentru a afla mai multe despre oportunitățile de angajare și experiențele altor studenți care au ales să studieze în străinătate.